28.6.2014

Tutorial: Kuultava pohja


Mulla on tääki postaus seisonu täällä muutaman viikon, who knows miksi en oo saanu aikaseksi! Varmaan koska unohin ottaa tuotekuvat ja niitten kuvailu on aina niin ärsyttävää:D Mutta nyt ois tarkotus selostaa teille kuvien kera miten se ihana photoshopatun näköinen kuultava iho saavutetaan. Haluan kuitenkin muistuttaa että näissä kuvissa mallina on Emppu, jonka iho on jo luonnostaan ärsyttävän hyvä ja kuulas. Ettette sitten pety jos lopputulos ei oo yhtä hyvä kun näissä:D Ihoja on erilaisia ja se pitää muistaa myös tuotteiden valinnassa.

Tässä tutossa käytin suurinpiirtein kaikkia omistamiani kuultotuotteita, joten jos jotain näistä ei löydy omasta takaa, sen kohdan voi jättää aivan hyvin pois. Tärkeimmät pointit kuultavassa ihomeikissä onkin kevyt ja valoa heijastava meikkivoide, todella kevyt puuterointi vain kiilteleville kasvojen kohdille sekä joku korostustuote.

Tässä mun käyttämät tuotteet:
Vasemmalta oikeelle:
Body Shopin Vitamin E Aqua Boost Sorbet (tuttavallisemmin kosteusvoide), MACin Strobe Cream, Make Up Storen Cover All Mix, Lumenen CC-voide sävy Light, Dr. Hauschka Illuminating Powder, KICKS Bronzing Powder, Make Up Storen Wonder Powder sävy Sinai, ArtDecon Bronzing Glow poskipuna. Grimasin väritön irtopuuteri puuttuu näköjään!

Sitten vielä siveltimet!
Näitä on käytetty just siinä järjestyksessä kun missä ne on tässä kuvassa, eli pohjustus, meikkivoide, peitevoide, puuteri, aurinkopuuteri/poskipuna ja korostus. Vasemmalla oleva sivellin on taiteilijatarvikeliikkeestä, musta peitevoidesivellin Coastal Scentsiltä ja loput punaiset Fräulein 3°8:n setistä. 

1. Kosteusvoide. Erityisesti, jos iho on yhtään pintakuiva! Kuivasta ihosta ei saa ilman kosteusvoidetta mitenkään kuultavaa.
2. Valoa heijastava pohjustustuote. Mulla on käytössä MACin Strobe Cream, mutta mun mielestä mm. Lumenella on ainakin ollu vastaava. Ekassa kuvassa näkyy mihin sen pääasiassa levitän (eli korostettaville alueille), mutta periaatteessa tän voi levittää koko kasvoille. Korostettavat alueethan on poskipäät, kulmaluu, nenänvarsi, otsan keskiosa, leuka ja amorinkaari. Kulmaluulle en laittanu tässä tapauksessa kun siellä oli jo luomiväriä.
3. Kevyt meikki/BB-/CC-voide. Lumenen CC-voide on samalla tosi peittävä, mutta kuitenkin kevyt ja valoa heijastava. Tää on vähän semmonen kohta, että oikean tuotteen löytäminen on tärkeintä. Vaikka ihossa olis enemmänkin peitettävää, kannattaa peittäminen tehdä peitevoiteella vain niihin kohtiin, mihin tarvitsee. Oon aina enemmän tykännyt käyttää peitevoidettä runsaammin ja koko kasvoille heittää vaan jonkun tosi kevyen. Se on edelleen mun paras vinkki kun kysytään, miten saada peittävä mutta kevyt pohja:D

4. Peitevoide. Empulla nyt kun ei satu olemaan paljoa peitettävää naamassa.. Silmien alle laitettiin vähän Kim Kardashian -kolmioiden tyylisesti peittoa, mutta vähempikin ois riittäny. Käytössä oli MUSin Cover All Mix, joka saa mut aamu toisensa jälkeen tuntemaan etten ikinä tuu tarviimaan mitään muuta peitevoidetta:D Jos tuntuu että iho ei kaipaa mitään peittoa niin tän vaiheen voi suosiolla jättää pois! Tai korvata esim. valokynällä silmänalusiin.

5. Kevyt puuterointi. Tai ei ollenkaan puuterointia! Tähän tulee kuitenkin vielä aurinkopuuterit ja poskipunat päälle, niin puuterointi auttaa niitä levittymään tasaisemmin. Kannattaa ehdottomasti käyttää irtopuuteria. Sekoitin tähän Grimasin irtopuuteria ja Dr. Hauschkan Illuminating Powderia, joka on aavistuksen liian kimaltava. Jotkut kuultopuuterit voi olla levitettävissä koko kasvoille, mutta mun mielestä liika kimalle koko kasvoilla on vähän hassun näköstä. 

6. Poskipuna ja aurinkopuuteri. Joista muuten molempia ei oo pakko laittaa:D Tajusin vähän aikaa sitten, että yks oudoimpia virheitä ihmisten meikkaamisessa on aurinkopuuterin laitto vaan poskille. Millä perusteella posket olis kauniin päivettyneet ja muu naama valkonen?:D Aurinkopuuteria voi huiskia poskien lisäksi otsan sivuille, leukalinjalle ja leuanpäähän. Poskipunan kannattaa olla helmiäinen ja mahdollisimman raikas sävy, persikka tai pinkki.

7. Korostus. Tää on se, millä saadaan se photoshopattu efekti.. Hyvän korostusvärin etsiminen voi olla hankalaa, sillä siitä pitäis löytyä pigmenttiä ja juuri sopiva määrä kimalletta. Liian kimaltava ja vähäpigmenttinen näyttää usein poskilla vaan ylimääräseltä glitteriltä. Make Up Storella on näitä Wonder Powdereita, joista vaalein sävy Sinai on tähän astisista testaamistani paras korostutuote. Korostus laitetaan samoihin paikkoihin kuin pohjustustuote. Tuo amorinkaari on muuten mahtava paikka korostaa, varsinkin jos on huulimeikkiä!

Sitten onkin valmista! Käytiin taas hakeen Glitteristä koruja, että saatiin vähän juhlavammat kuvat:)


4 kommenttia:

 1. Vitsit et toi silmämeikki on ihana!
  http://jennicarita.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Upea meikki ja malli :)

  - http://www.lily.fi/blogit/charlotan-silmin

  VastaaPoista
 3. Kyllä tosta empusta vielä malli tulee.. :')

  VastaaPoista
 4. Jenni T: Kiitos kiitos:)
  Charkku: Kiitos!
  Anonyymi: Eiköhän;)

  VastaaPoista